I vinter har han medverkat i musikalen Rebecca på Malmö opera, men just nu är han aktuell i rollen som Nils Kraek i musikalkomedin Bokstavligt talat på Teater Aftonstjärnan i Göteborg.

– Vi spelar den i knappt två veckor och efter det åker jag tillbaka Malmö för att sjunga duett tillsammans med Sanna Nielsen på operans galakväll.

Europapremiär

För det är just Sanna Nielsen som har en av huvudrollerna i Sonnys ena projekt i höst. Nämligen musikalen Doktor Zjivago. Hösten kommer även bestå av en nypremiär då Stadsteatern i Falkenberg återigen sätter upp föreställningen Blodsbröder med Sonny i rollen som brodern Eddie.

Men till våren 2015 blir det Europapremiär av musikalen American Idiot på Malmö Opera. I dagarna blev det klart att Sonny Enell ska ha en av huvudrollerna i uppsättningen som baseras på bandet Green Days album med samma namn.

Förstår musiken

Annons

– Det är ju en väldigt ny musikal som har spelats på Broadway, men inte här tidigare. Det är fläskig musik och drag hela tiden. En genre som är ganska ny för mig, säger han.

Sonny själv har aldrig lyssnat på Green Day och har aldrig heller förstått deras musik.

Musikaliskt uppror

– Men nu är det ju världens bästa musik eftersom jag förstår vad plattan handlar om, säger han och förklarar vidare:

– Green Days's låtar är som ett enda stort ungdomligt och högljutt uppror mot vuxenvärlden. Jag hoppas att musikalen kommer locka den grupp som är uppvuxna med Green Day.

Sonny spelar den unga killen Will, som han själv beskiver som en sorglig och vilsen ung man.

– Redan innan jag hade provsjungit kände jag att rollen vore en fullträff.

Ett år i taget

Repetitionerna startar i december och föreställningen har premiär den 7 februari.

– Det här yrket är inte bara en massa olika roller. Mitt arbete gör att jag tvingas leva i nuet och oftast ser jag bara ett år framåt i tiden, reflekterar en tacksam Sonny Enell.