Linköpings FC kunde skrika ut segervrålet i skånska Vittsjö under söndagseftermiddagen sedan det stod klart att man avgjort allsvenskan.

Framför tv:n hemma i Tranås följde Wilma Thörnkvist matchen.

– Det känns jättekul, det är ett riktigt bra lag där alla är väldigt träningsvilliga och så har man en väldigt bra tränare, säger Wilma Thörnkvist.

Tranåstalangen fanns inte med i truppen i helgen men Wilma har tidigare i höst debuterat för klubben i damallsvenskan.

2 september är nämligen ett historiskt datum för Tranåstjejen då hon i 72:a minuten ersatte Pernille Mosegaard Harder i segermatchen mot Kvarnsveden hemma på Linköping arena.

Annons

– Det stod 7–0 så jag hade lite på känn att jag kunde få spela. Jag hoppade in som vänsterback och jag var inte så van vid positionen så lite nervöst var det. Jag gjorde väl egentligen inte så mycket men det var riktigt roligt att få vara med och känna på det. Tempot är väl den största skillnaden, menar Thörnkvist.

Hon är noga med att betona att hon tillhör F19-laget främst och hon vill inte titulera sig som mästarinna.

– Det känns mer som deras vinst. Det är F19-laget som egentligen är mitt lag. Sedan har det varit mycket skador som gjort att vi är flera yngre som fått chansen i A-laget och det är ju bara jättekul, säger Wilma som även satt på bänken 2 oktober i bortamatchen mot Örebro.

Hur var det att komma in och träna med A-truppen i början?

– Det var bara kul och jag blev väl mottagen, det är ett väldigt bra gäng. Man lär sig väldigt mycket och det är väl det som är tanken med att de väljer att plocka in spelare från F19-laget, säger Wilma som i F19-laget främst använts som innermittfältare medan hon på A-lagsträningarna varit vänsterback.

Wilmas fotbollssäsong börjar lida mot sitt slut och snart siktar hon på att snöra på sig skridskorna då en bandysäsong med NT Bandy (Nässjö/Tranås) och U-laget i Tranås Bois står på dagordningen.

– Jag tänker spela bandy en säsong till, sedan får man väl börja fundera lite på hur man ska göra, säger Wilma som snart fyller 16 och under hösten även börjat gymnasiet i Tranås.