Vinter mötte sommar den här sporthelgen på höglandet. Fotbollen drog igång på allvar med flera matcher samtidigt som de sista matcherna i vinteridrotterna spelades.

Stensjön vann direkt i premiären.
Foto: Fredrik Sandquist

Redan på fredagen var det dags för en match i fotbollens division 4 då Stensjön premiärspelade hemma mot Bäckseda. Bäckseda som gjorde sin första match i fyran sedan 80-talet. Det var en kylig aprilkväll men en spelare på planen höjde temperaturen rejält.

På lördagen var det dags för ännu mer fotboll då Nässjö FF spelade sin första hemmamatch för säsongen. NFF inledde säsongen redan förra veckan och åkte i helgen på sin andra raka förlust men kaptenen manade till lugn hos fansen efter matchen.

Uppe i Tranås var det seriepremiär för Tranås FF som spelade i division 3 igen för första gången på 16 år. Det var en åskådare så glad för att hen inte kunde låta bli att springa in på planen.

Annons

Det var många som var sugna på att ge sig ut på planen när det äntligen vankades fotboll i Tranås.
Foto: Fredrik Johansson

I själva matchen lyckades TFF sno åt sig en poäng i första matchen i trean på nästan 16 år.

Lördagen bjöd också på uppflyttningsfest. Sävsjö IBK tog tidigare under säsongen klivet upp i division 1 med herrlaget. På lördagen såg damerna till att klubben får fira dubbel uppflyttning. Kapten Frida Thalin klev fram och sköt laget till Allsvenskan.

Sen bjöd hon hela Sävsjö på fest.

Sävsjö IBK tog steget upp i Allsvenskan efter en kross borta mot Fagerhult Habo.
Foto: Fredrik Sandquist

Helgen avslutades på söndagen då lagen som deltar i denna veckas lagcup i speedway i Vetlanda släppte sin trupper. Där medgav Vetlanda speedways lagledare Mikael Wirebrand att två lag såg extra starka ut.

Lagen släppte sina trupper inför Lagcupen som körs i påsk.
Foto: Robert Corell

Söndagen och helgen avslutades sedan med att Tranås AIF spelade sin sista match för säsongen. Tack vare sin medverkan i matchen kunde Eric Gustafsson fira 400 matcher i klubben. Då gick det också som det brukar gå när Eric firar milstolpar.