Seriestarten närmar sig med stormsteg för Taifs del. Huddinge väntade i den näst sista träningsmatchen innan allvaret börjar.

Huddinge är inget dåligt lag, och var förra säsongen framme i kvalserien mot allsvenskan. Stockholmarna tränas av den förre Taif–tränaren Fredrik Mälberg.

Det var alltså en bra värdemätare som väntade Tranås AIF. Men det svartgula hemmalaget var bättre, framför allt i de två första perioderna, inför cirka 400 personer på läktarna.

Sebastian Ottosson stod för två av Taifs mål. Ottosson har ju precis kommit hem från ett ishockeyäventyr i Australien.

Annons

– Det här var bara tredje tillfället för mig med laget sedan jag kom hem. Men jag märker att vi har hög fart och det är hela tiden tävling. Det här är en stark grupp. Huddinge är ett bra lag och det är helt okej att vinna med 4–2, säger Sebastian Ottosson.

– Ett väldigt häftigt äventyr att vara med om i Australien. Allt från människorna till naturen var givande att uppleva. Det är lite annorlunda mot Sverige. Klassen på lagen är väldigt olika. Men ska man jämföra med något så är det ungefär som svensk division 2–nivå, fortsätter Ottosson.

Taifs tränare Charles Franzen har också nyligen kommit hem från Australien och fick nu för första gången se sitt lag live den här försäsongen.

– Lite småtrevande första fem–sex minuterna. Men efter det tycker jag att vi tar över och gör en resolut förstaperiod och en mycket bra andraperiod, säger Charles Franzén.

– Det gäller att lära sig att spela i 60 minuter och vi tappar lite i den tredje perioden. Men det var roligt att vara tillbaka. Jag tycker vi är klart längre fram än förra året. Det var mycket nytt förra året. Det ska bli kul när serien börjar, fortsätter Franzén.

Tranås AIF åker till Skövde på onsdag för den sista träningsmatchen inför seriestarten. Premiären för Taifs del är mot Halmstad på bortaplan måndagen den 18 september.

Mål, Taif: Sebastian Ottosson 2, Filip Petersson, Fredrik Lindström.