Kenny Wennerstam kommer under resten av säsongen att köra elitseriespeedway för Lejonen från Gislaved. Elit Vetlanda lånar ut sin junior till rivalen.

– Fick ett samtal av Kenny i tisdags där han berättade att han saknade styrning i elitserien. Vi träffades i dag på morgonen och resonerade lite fram och tillbaka. Det är ju som så att jag inte kan garantera någon körning. Jag kan inte ens garantera Hampel körning och då hade Kenny önskemål om att få styrning i någon annan klubb, säger Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand och fortsätter:

Annons

– Gislaved visade intresse för honom och vi har kommit överrens med Kenny om vad som gäller och att han fortfarande är vår förare men att han kör för dem resten av säsongen. Sedan att det är till en elitserieklubb, ja, nu är det så i detta läge.

Ni är inte oroliga för att han får köra där, trivs och väljer att kliva över till Lejonen?

– Det skulle kunna vara så men han kommer automatiskt att gå tillbaka till vår trupp efter säsongen. Vi har ett avtal. Han är utlånad i detta läge till Gislaved men 1 oktober är han automatiskt tillbaka i Vetlanda. Sen vad som händer till 2018... vi har ett avtal med Kenny som är reglerat över 2018.

Du ser bara det här som positivt?

– Det är så här när det är våra egna killar som Kenny verkligen är. Han har varit med hela vägen från 80 och uppåt, då är det alltid prioritet att göra det så bra som möjligt för dem. Vi har åkt ganska mycket med Kenny genom åren men nu i detta läge tycker han att konkurrensen är för hård, från de som har åkt men även från de andra.

– Han ser inte att han kommer att få så mycket styrning som han själv hade hoppats på och då har han önskat att ta chansen och se om han kan få det i en annan klubb. Det är klart att det kan tyckas vara konstigt men likväl så är det här för Kennys skull som vi gör det. Vi känner att det här kommer att ge något positivt inför säsongen 2018.