LÄS MER: ”Kommer inte att ha en lägre ambitionsnivå”

LÄS MER: Köpman klar för Taif

LÄS MER: Taif värvar från LHC

Tranås AIF och klubbens huvudtränare Fredrik Mälberg gick under tisdagen skilda vägar. Det är på klubbens initiativ som Mälberg nu tvingas lämna uppdraget som huvudtränare. Både Mälberg och Taif hade en option i kontraktet som sa att det gick att bryta efter en säsong. En möjligt som alltså Taif valde att utnyttja.

– Jag förklarade mitt upplägg för ”Frasse” (Stefan Fransson, sportchef Tranås AIF) i fjol och då gillade han det och köpte det fullt ut. Men ambitionsnivån som jag har och min bild av hur jag vill driva ett a-lag fungerar inte till 100 procent i Tranås. Klubben och föreningen har sin bild av hur man vill driva verksamheten, säger Fredrik Mälberg.

Något oväntat damp nyheten ned under tisdagen. Mälberg själv trycker på att han gärna hade velat vara kvar i klubben.

– Vi var nog inte kompatibla just nu jag och föreningen. Det har visat sig att spelare i gruppen inte har hållit den kravbilden eller ambitionsnivån som jag vill ha. Glappet mellan mig och vissa spelare har nog blivit för stor.

Annons

– Jag har varit uppe långt med lag tidigare i Huddinge och Nyköping. Där var det inget snack och alla köpte konceptet och körde. Under säsongen har jag haft svårt att få med mig gruppen. Det här är nog den svåraste gruppen som jag har haft att jobba med och då har jag ändå kompromissat.

Är du nöjd över din säsong i Tranås?

– Ja, jag har trivts jättebra även att jag kom in sent och fick ett lag i knäet. Jag är van att jobba med en grupp från april och framåt. Vi förlorade en match under ordinarietid i allettan och var tre poäng i från kvalserien. Men lite flyt i sudden så hade vi varit ett av de fyra bästa division 1-lagen. Rent sportsligt både för mig och Tranås har vi gjort det bra och jag hade gärna varit med ett år till.

På Taif:s hemsida skriver klubben följande: ”Taif har idag beslutat att gå skilda vägar med huvudtränare Fredrik Mälberg. En stor anledning till detta är att Fredriks höga ambitionsnivå skiljer sig från föreningens förutsättningar i dagsläget.”

Tidningen frågar sportchefen Stefan Fransson, vad vill föreningen?

– Självklart vill vi vara en toppklubb i hockeyettan och nå kval och kvalserie. Men med våra förutsättningar och allt vad det innebär, så har han en större ambition än vad vi kan mäkta med, säger Fransson och fortsätter:

– Vi kommer inte att ha en lägre ambition, men jag kan inte titta på värstigspelarna även om jag vill det. Vi har inte de resurserna.

Fransson menar ändå att han är nöjd med Mälbergs insats i Taif.

– Vi har valt det här inom föreningen, efter noggrant övervägande. Vad det är för orsaker får det spekuleras om. Fredrik har skött säsongen till 100 procent som han ska och jag hoppas att han snart hittar en ny klubb.

Hur ser det ut för er, är det någon ny tränare på gång?

– Jag hoppas att det blir klart inom det närmaste.