Inför årets Alla får plats-vecka har kommunen skickat ut ett programblad till Aneby kommuns invånare. Där kan man läsa om årets tema som är demokrati, med dragplåstren demokratiminister Alice Bah Kunhke och landshövding Helena Jonsson

Men efter att programmet skickades till tryckeriet tillkom en ny punkt på programmet. Nu har det blivit klart att även civilminister Ardalan Shekarabi kommer att göra ett stopp i Aneby för att tala på torget.

– Det är väldigt trevligt att konstatera att vi får två ministerbesök den veckan, och detta mitt i valrörelsen, säger näringslivs- och fritidsansvarig Ola Gustavsson.

Där emot, påpekar Ola Gustavsson, är Alla får plats fri från partipolitik och inga politiska partier får stå på torget för att dela ut valsedlar. Därför kommer varken demokrati- eller civilministern att tala om sitt parti.

– De besöker oss i rollen som ministrar. Ardalan Shekarabi har ett engagemang för den offentliga sektorn och civilt engagemang som föreningsliv, och Alice Bah Kunkhe för demokrati. Det är båda oerhört viktiga ämnen för ett samhälle som ska leva i demokrati, jämställdhet och allas lika villkor, fortsätter Ola Gustavsson.

Ardalan Shekarabi kommer att tala på Fredstorget under tisdagen klockan 16.30, mellan punkterna Svenska fotbollsförbundets seminarium i konserthuset och föreningslivets möte på torget. Vad civilministern kommer att ta upp i sitt tal återstår att se, men det kommer att vara i enighet med veckans tema.

Annons

– Utifrån vad han själv har hintat om kommer han att lyfta fram människors möjlighet att våga engagera sig i samhället, att våga ta ställning och uttrycka sin åsikt. Det gäller inte minst journalister som hotas, vilket är en otäck utveckling. Det är ju också grunden i hela demokratisamhället, våga uttrycka sin åsikt, säger Ola Gustavsson.