Tidigare under veckan presenterades Charles Franzén som ny huvudtränare. Nu värvar Tranås AIF in två försvarare. Den ena heter Niklas Dahlberg och kommer närmast från Visby/Roma, som var laget som slog ut Taif i play off 2 för någon månad sedan. Dahlberg är född 1991 och har de sex senaste säsongerna spelat för Gotlänningarna.

– Vi får in en mycket intressant spelare, en back som är rörlig och bra på skridskorna. Har genom åren utvecklat sin offensiv. Han spelar ett stabilt försvarsspel, tar bra beslut och har en hög arbetsmoral, säger Taif:s sportchef Stefan Fransson.

Annons

– Han gjorde bra matcher mot oss i vintras och vi tror att han kommer att utvecklas vidare i vår miljö.

Från Hudiksvall plockas rightbacken Anton Lindgren in. Taifpubliken har tidigare sett Lindgren vid flera tillfällen, då när han spelare för Skövde.

– Det är en stor pjäs som vi mött tidigare. Han har ofta varit bra mot oss, är stor och har bra räckvidd. Ligger ofta rätt, jobbar stenhårt och offrar sig. Han har en väldigt hög arbetsmoral och är ett hot från blålinjen med ett bra skott.

Samtidigt flyttas junioren Philip Bauschke upp på permanentbasis.

– Ett energiknippe som driver och åker skridskor hela tiden. Han forecheckar aggressivt och banar väg för övriga i femman.