En personbil körde in i bakdelen på en lastbil strax innan klockan 19.30 på lördagen. Olyckan skedde i norrgående körfält strax söder om avfarten till väg 30, norr om Vaggeryd.

Det ska ha varit en ganska kraftig kollision varpå personbilen kört i diket, uppger räddningstjänstens inre befäl Clas Lövgren.

— Det är två personer i personbilen. De är inte fastklämda men vi gör ett säkert uttag och klipper loss taket för att ta ut dem, säger Clas Lövgren.

Annons

Det var två män, en förare i 30-årsåldern och en passagerare i 45-årsåldern, som färdades i personbilen. De ska ha varit vid medvetande när de fördes med ambulans till sjukhus.

— Båda är förda till sjukhus med allvarliga skador, dock inte livshotande, säger Peter Ström, vakthavande befäl på polisen.

Lastbilsföraren klarade sig utan skador.

Föraren av personbilen är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Enligt vittnen som kontaktat tidningen färdades den drabbade personbilen snabbare än hastighetsbegränsningarna. Om det är en faktor som påverkat brottsrubriceringen kan inte Peter Ström kommentera, men han säger att polisen innan olyckan skedde hade fått in samtal om att bilen framförts i hög hastighet.

Personbilen och lastbilens släp fick bärgas från platsen. Räddningsstyrkor från Vaggeryd, Skillingaryd och Jönköping arbetede på platsen tillsammans med ambulanser och polis.