– Det är en fjäder i hatten och ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt, säger Tommy Heiman, som är delägare tillsammans med Kenny Heiman.

Wienerbageriet kommer därmed att bli omskrivet även i årets guide som White Guide Café ger ut.

Inför årets upplaga har över 400 caféer runt om i landet testats.

– Förhoppningsvis får vi besök av gäster utifrån, det finns personer som åker runt och testar olika caféer. Det är inte så många caféer här runt omkring som kommer att vara med i guiden.

Stor cafégala

– Totalt är det 316 caféer runt om i landet som kvalificerat sig till årets guide.

Annons

Den 8 juni anordnas en cafégala i Stockholm där olika priser ska delas ut. Där ska Årets bästa café, Årets konditori, Årets kaffebar, Årets fikaställe, Årets bageri och Årets stjärnskott att koras.

Wienerbageriet är inte nominerat i någon kategori och de får nöja sig med att bli omskrivet i guiden.

– De som är ansvariga för White Guide Café åker runt och gör besök utan att ge sig tillkänna. Det är roligt att återigen lyckats kvalificera sig och det visar att vi uppfyller kundernas krav och önskemål.

– Det är en helhetsbedömning som de går efter och för vår del är det nog atmosfären och att vi bakar brödet själva som bidragit till att vi kommit med i guiden.

Caféerna bedöms efter poäng och förra året fick Wienerbageriet 27 av 35 möjliga poäng.

– Jag kan tänka mig att det är något liknande i år och det är först den 8 juni som vi får reda på årets poäng, säger Tommy Heiman.