Veckan efter midsommar påbörjades arbetet i matsalen på Badhotellet i Tranås och på lördag är det premiär. Christer Rådeström, hotellchef, berättar att arbetet tog ungefär fem veckor och att det på den korta tid hänt mycket. I det stora hela är det två stora förändringar, berättar han. De har flyttat upp köket, som tidigare var en trappa ner, och byggt om baren så att den blir en mer naturlig del i restaurangen.

– Vi har behållit den gamla stilen, det är lite vad Badhotellet står för, men fräschat upp och förbättrat arbetssituationen, säger Christer.

Han berättar att det var ineffektivt och krångligt att ha köket en trappa ner.

Annons

– Och så har kockarna fått arbeta lite bakom kulisserna. Nu får de komma upp och se gästerna och gästerna får en inblick i när kocken lagar maten.

Franskt brasseri

Christer Rådeström berättar att det nya konceptet innebär att restaurangen ska vara som ett franskt brasseri med hintar av svensk husmanskost. Han vill poängtera att restaurangen är till för båda hotellets gäster och Tranåsborna. Det ska vara som ett franskt brasseri, men även en bistrodel där man kan komma och äta under dagen om man vill ha en snabb bit mat eller en öl.

– Det ska vara till för alla, både den lilla och den stora plånboken, säger Christer.

För alla

Axels matsalar kommer tillföra ännu en kvalitetsrestaurang till Tranås, menar Christer och fortsätter med att berätta att de vill trycka på att de finns till för alla hungriga människor, både unga och gamla.

På lördag öppnar de dörrarna och Christer känner sig lugn.

– Vi smygöppnade lite under onsdagen, då vi hade för mycket gäster för den temporära restaurangen. Så vi har fått testa på lite, och det fungerade bra, säger Christer Rådeström.