För första gången i sitt liv anlitade Britt Oleandersson en flyttfirma, för att skona familj och anhöriga som hjälpt till alla andra gånger. Men ägodelarna nådde aldrig lägenheten i Tranås. De brann upp på vägen. Flyttbilen fattade eld och Britt Oleandersson förlorade allt - utom motorcykeln.

Allt var borta

Britt befann sig i lägenheten i Tranås när flyttfirman ringde och berättade att bilen brann. Det var den 18 juli förra året. Britt åkte dit och möttes av ett utbrunnet fordon. Möbler, kläder, reseminnen, fotografier; allting var borta.

Hemförsäkringen gällde inte eftersom bohaget befann sig på vägen, inte i en bostad. Däremot fick hon 50 000 kronor i akutersättning från sitt försäkringsbolag till det mest nödvändiga.

Annons

Flyttfirman har inte ersatt Britt för bohaget som var värderat till 300 000 kronor. Polisutredningen visade, säger Britt, att den västgötska firman inte hade gjort något fel. Det var en olycka.

– Bromsarna hade legat på, säger hon.

Hon har stämt flyttfirman men den förlikning som föreslagits är hon inte intresserad av.

– Nej, den täcker bara advokatkostnaderna.

En anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, ARN blir Britts sätt att försöka få ut ersättning för ägodelarna.

För att bättra på ekonomin har 67-åringen återgått till jobb i äldreomsorgen, som vikarie. Hon gör även inhopp på en städfirma.

– Det var inte riktigt så här jag hade tänkt mig livet. Mina sparpengar skulle jag lägga på andra saker. Men jag måste kämpa vidare och kolla alla möjligheter.