— Det är en fjäder i hatten och ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt.

Så sa Tommy Heiman, som äger Wienerbageriet tillsammans med Kenny Heiman, förra året när caféguiden presenterades och Tranåsfiket fanns med.

Nu var det dags igen.

— Fantastiskt roligt. Och vi är mycket stolta att för tredje året i rad finns med i White Guide Café. Det inspirerar oss att göra mer för kunden, säger Tommy Heman och Kenny Heiman.

336 kaféer

Annons

Årets guide innehåller hela 336 caféer jämfört med förra årets 316. 54 nya caféer har kvalificerat sig till guiden. Över Höglandet finns det åtta kaféer som är med i årets guide.

Under året har White guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige.

De som är ansvariga för White guide café åker runt och gör besök utan att ge sig tillkänna.

Bakar själva

Det är en helhetsbedömning som de går efter och för Wienerbageriets del tror Heimans att atmosfären och att de bakar brödet själva som bidragit till att de finns med i guiden.

Innovativ bransch

— Café- och fikakulturen har en unik roll i Sverige, och det är en väldigt spännande och innovativ bransch att bevaka. Just nu ser vi i synnerhet stor utveckling inom olika typer av mer hälsosamma bakverk raw food och glutenfritt är exempelvis på stark frammarsch, säger guidens caféredaktör Lena Ilkjaer och fortsätter:

— Vi ser också en branschglidning där fler caféer söker serveringstillstånd och satsar på att förlänga öppettiderna med bar- och matservering.