För nionde gången arrangerar Tranås Caroliners cruising på stadens gator. Redan vid lunchtid kunde man se veteranbilarna spontancruisa förbi på Storgatan.

Tack vare ett gott samarbete mellan polisen, arrangörerna och andra motorföreningar kunde Storgatan stängas av till cruisingen som trots regnet utgjordes av ett par hundra gamla bilar.

— När det är fint väder kan det vara tusentals och när det regnar hundratals. Vi har ingen anmälan eller något sånt så vi får se hur det ser ut när det drar igång, sa presidenten i Tranås Caroliners, Håkan Persson, innan tåget åkte från grönområdet intill Stadshuset.

Fram till klockan 18 pågick marknader, bilutställning, tivoli och musikunderhållning.

Lotta Persson, gift med presidenten i Tranås Caroliners, tog täten efter sin man med hela tjejgänget i bilen. Tidningen tog tillfället i akt och åkte med en runda.

— Det är 115 volontärer som står i stan och leder trafiken. Vi har också ett gäng på fyrhjulingar som kan rycka ut om det händer något, säger Lotta.

Längs med hela cruising-slingan stod Tranåsbor för att vinka och heja på ekipagen. Bandet Dennis and The Rocktones underhöll under hela cruisingen.