Hampus Andréen värvades från Troja/Ljungby till Tranås AIF inför den här säsongen och gjorde under grundserien 1+2 poäng på 19 matcher.

MATCHFAKTA

Helsingborgs HC–Tranås AIF 3-2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)

Målen: 1–0 (4.25) Dennis ..

MATCHFAKTA

Helsingborgs HC–Tranås AIF 3-2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)

Målen: 1–0 (4.25) Dennis Pegenius (Johan Lundgren, Anton Sjöstrand), 1–1 (26.26) Hampus Andréen (Jesper Ruda, Anton Lindgren), 2–1 (40.15) Andreas Wingren (Sebastian Thuresson), 2–2 (44.14) Ted Nilsson (Joakim Erdugan, Anton Lindgren).

Publik: 242.

Men under fortsättningsserien har det hänt något med den 21-årige Alvestakillen.

Mot Helsingborg gjorde han sitt fjärde mål sedan fortsättningsserien inleddes och det var dessutom för tredje matchen i rad som han hamnade i målprotokollet.

– Det har varit mycket stolpe ut för mig, men nu har man fått både självfötroende och kanske lite mer förtroende och då känns det bättre, säger han.

Annons

Andréens mål betydde 1–1 i den andra perioden och efter en jämn match och 2–2 efter ordinarie tid kunde Helsingborg avgöra matchen i förlängning.

Direkt efter matchen var det rejält besviket i Taif.

– Ja, vi är jävligt besvikna med tanke på lägena vi hade. Vi spelade fem mot tre i nästan två minuter i förlängningen men fick aldrig ritkigt till det. Därför känns det lite bittert nu, förklarar Andréen.

Ändå är en poäng en poäng. Och den är faktiskt väldigt viktig för Taif för att på sikt hålla övriga lag bakom sig i tabellen.

– Så är det absolut och med lite distans kanske vi kan vara lite nöjda ändå, det här kan visa sig vara väldigt viktigt.

Närmast väntar hemmamatch mot HC Dalen. Sportchefen Stefan Fransson har något skämtsamt menat att det då kanske är läge att förbereda sig som för en bortamatch för att få igång spelet på hemmaplan.

Men Hampus Andréen är inte lika vidskeplig som sportchefen och menar att han inte behöver hyra någon buss för att åka en sväng inför matchen.

– Det kanske är värt att testa. Men ska jag vara ärlig tror jag inte på sådant där utan det handlar bara om att vi måste gå ut på isen och köra på och göra det vi ska, säger han.