Tranås AIF vill utveckla sin marknadssida. Ett led i den satsningen blir att anställa Stefan Fransson på heltid. Sportchefen blir nu klubbchef i Taif.

– Det här känns fantastiskt inspirerande och helt klart jättestort för mig. Jag får hålla på med något som jag vill samtidigt som det såklart var ett stort steg för mig att säga upp mig från mitt arbete, säger Fransson och fortsätter:

– Jag var där i mitt liv då det inte fungerade att dubbla. Det håller inte, man tar död på sig själv, sin familj och sina nära och kära till slut.

Att Fransson blir klubbchef förändrar inte hans roll som sportchef. Det är fortfarande han som kommer bära huvudansvaret för det sportsliga.

– Vi håller på att göra ett omtag kring föreningen på juniorsidan och neråt. Vi tittar på olika möjligheter och ser över hela organisationen. Jag kan inte avslöja mer än så men det kommer att komma en del grejer inom några dagar.

– Vi måste bli bättre på marknadsbiten och har kommit till ett läge då det var dags att göra något.

Vad sa din fru när möjligheten dök upp, det ger ju lite mer tid hemma med familjen utan ett ”vanligt” heltidsjobb?

Annons

– Man går ju från 100 procent plus 100 procent, alltså 200 procent till kanske 150 procent och de 50 procenten som blir över gör ju ganska mycket. Det blir mer flexibelt och jag får såklart lite mer tid hemma. Jag kommer att kunna styra min arbetstid lite själv och även att jag kommer att ha Taif som min station så kanske jag kan arbeta hemifrån några timmar ibland.

– Får man någon timme extra hemma så blir det ju mer tid med henne och med sonen. Sen kanske jag får fem minuter över för mig själv någon gång så att jag kan ta mig ut och springa så kanske inte magen behöver växa mer. Jag blir inte yngre och det har inte funnits tid att ta vara på mig själv eller familjen innan och det är naturligtvis sådant man också tänker på.

Fransson har nu haft de flesta roller inom föreningen som går att ha. Han har varit allt från spelare och ledare i alla årskullar och lag till sportchef och nu då klubbchef.

– Jag går in i det här med stor glädje. Det känns fantastiskt kul och Taif är verkligen klubben i mitt hjärta.

Klubbens ordförande Peter Josefsson berättar vidare:

– ”Frasse” kommer att fortsätta att jobba med sporten men han kommer också att stärka vår marknadsföring av föreningen. Han kommer att ha kontakt med våra sponsorer och kunna hålla i aktiviteter som sker runt omkring hockeyn. Vi måste få en bättre dialog med våra sponsorer, säger Josefsson och fortsätter:

– I dag har sponsorerna kanske större förväntningar på föreningen. På att få något tillbaka. Jag tycker personligen att vi är dåliga på att få upp företagen till hallen. Vi kanske ska bjuda upp dem till Taif-rummet eller bjuda på fika eller vad som helst.

Ni känner er övertygade om att Stefan Fransson är rätt man för jobbet?

– VI har ju egentligen haft en dialog om den här tjänsten med honom i perioder under flera år men inte haft möjlighet att ta steget och genomföra det innan. Det har funnits en vilja från ”Frasse” att jobba med det här och han har ett otroligt kontaktnät och känner redan många av våra sponsorer och har en bra dialog med dem.

– Men tidigare har han ju haft ett fast jobb och varit begränsad. Han har haft ett jobb och skött sportchefstjänsten i princip helt ideellt under flera år. Han har inte haft en lätt uppgift och lagt ner många timmar redan. Nu får han mer frihet att fortsätta utveckla det här. Vi ser det inte som att vi anställer en sportchef. Vi ser det som att vi anställer en person som ansvarar för hela klubbens utveckling.