TMS tog hem förstaplatsen i den första serieomgången som avgjordes på hemmabanan i Bredstorp.

– Det gick över förväntan och vi hade inte räknat med att komma allra högst upp. Alla gjorde en jättebra insats, sa TMS-ledaren Pelle Dahlin.

Det var den första omgången i division 1, division 2 och division 3 som kördes på Bredstorp och 28 lag var på plats.

TMS tog hem segern i division 2 före Vrigstad MK och Landskrona MK och det skiljde nio lagpoäng mellan ettan och tvåan.

”Gudomligt kört”

Dennis Daulin och Adam Fridlund körde allra bäst av Tranåsåkarna med en tredje respektive fjärde plats i de båda serieheaten.

– Dennis körde gudomligt med tanke på att han inte tränar så mycket längre och som helhet var det en stark laginsats.

I TMS-laget ingick även Olle Wennerlund (sjunde plats totalt) och Oscar Härnström som noterade en nionde plats som bäst i ett av heaten.

– Oscar hade otur med att få punktering i båda heaten. Han körde fyra varv med punktering i det andra heatet, men kämpade sig i mål och tog viktiga poäng, berömde Pelle Dahlin.

Starkt lag

I division 1 segrade SMK Eksjö före Vissefjärda CK och i division 3 vann SMK Ronneby den första deltävlingen. Nästa deltävling avgörs den 25 maj med MK Tranan som arrangör.

– Vi har ett starkt lag i år och efter den här insatsen är målet att vinna serien. Vi har alla förutsättningar för att lyckas om vi klarar oss från skador. Vi har sedan tidigare Casper Jansson på skadelistan, en kille som vi hoppas ska komma tillbaka i laget lite längre fram på säsongen.