I fjol svarade Viktor Lennartsson för hela 31 mål totalt på 46 matcher, där 23 av fullträffarna kom för Kumla HC i ettan och åtta för Grästorp i kvalserien mot hockeyettan. Det var något som gav eko och även att Färjestads BK-produkten hade try out-erbjudande från allsvenskan, så väljer han att till vintern spela ishockey för Tranås AIF.

– Hade väl något erbjudande från allsvenskan men det handlade om try out och jag kände att om jag ska ta nästa steg så vill jag först vara en ledande spelare i en bra klubb i den södra ettan, säger Lennartsson och fortsätter:

– Det är klart att allsvenskan lockar, men då vill man ha ett kontrakt. Jag var inte sugen på try out och då kändes Taif rätt.

Varför valde du Tranås?

Annons

– Jag har varit här innan och lirat och tycker att det är en bra förening som vill framåt. Jag känner att det här är ett bra beslut och att jag vill vara med på den resan som föreningen vill göra.

– Det har alltid varit kul att komma hit som bortalag. Det har alltid varit mycket folk på läktaren och klubben har bra fans, så det var inte så mycket mer att tänka på för min del.

Efter tisdagens isträning signade rightaren på för Taif. Nu hoppas både han och klubben att forwarden ska fortsätta att producera i sin nya klubb.

– Målskyttet har väl alltid funnits där. Jag har haft skadeproblem tidigare och fick nu vara helt frisk i fjol, så det var nog därför som det lossnade då. Innan säsongen för två år sedan gjorde jag en svår ”upperboddy”-operation och rehabade sedan ett halvår.

Taif:s sportchef Stefan Fransson ger sin bild av sista nyförvärvet:

– Han var riktigt bra mot oss i fjol i alla våra möten mot dem. Han fick pris som deras bäste spelare båda gångerna när Kumla var i Tranås.

– Han är kraftfull och har bra skridskoråkning. Bra skott och är en bra målskytt, och ja, det är klart att vi vill att han ska producera mål även hos oss.