FRIIDROTT I gårdagens tidning berättade vi om systrarna Therese och Kristin Ahlepils framgångar med bland annat fyra individuella SM-guld på 800 och 1 500 meter.

Lillebror Björn satsade även han stenhårt på friidrotten och har en SM-medalj från 2000 på 3 000 meter hinder.

Annons

– Men sedan satte en skada stopp, hälsenan gick av. Det var väl även lite motivationsproblem med så jag la av en period. Ett tag sprang jag milen inte bättre än 40 minuter och det är egentligen först förra året jag kommit upp på den här nivån, säger Björn som sprang in på sjunde plats på tiden 33.36.

– Suget har kommit tillbaka och det är kul att träna igen. Sen den här hypen med konditionsidrotten har gjort att man dras med.

Andraplats

Är du nöjd med dagens lopp?

– Jag det var en normalbra dag. Jag är rätt nöjd med tiden och det var ganska bra nivå på loppet i dag med många duktiga löpare. Jag har sprungit stadsloppet en gång tidigare och var då tvåa men då var inte samma konkurrens.

Hur mycket tränar du nuförtiden?

– Det blir väl runt 6-8 mil i veckan. Jag har ju heltidsjobb och småbarn men jag har en mil till jobbet och springer dit ibland, säger Björn som bor i Sollentuna utanför Stockholm.

Storasyster Kristin, som före loppet var väldigt osäker på start på grund av förkylning, slutade på en fin fjärde plats med tiden 39.39 och var 25 sekunder före storasyster Therese som blev femma.