Monteringen sköttes av Benjamin och Alexander Hansson, som ligger bakom företaget Ledkings. Det startades vid årsskiftet, när bröderna köpte storbildsskärmen av Aneby Näringsliv, där för övrigt deras pappa Mats Hansson är ordförande.

Affärsidén är att hyra ut utrustningen till olika sammanhang, exempelvis festivaler, företagsevenemang och skyltfönster.

Skärmen består av ett antal moduler som gör att storleken kan varieras.

– Sedan vi startade företaget har vi köpt in fler moduler från Kina. Nu har vi totalt 100 kvadratmeter, säger Benjamin och Alexander Hansson.

Invigning på torsdag

Den skärm som ska finnas på torget hela sommaren har en yta på 15 kvadratmeter. Den ska användas till allt möjligt, inte minst för att sända fotbolls-VM. I samband med premiärmatchen på torsdag blir det en liten invigning. Då ska också konstgräsplanen vara på plats.

Sommarlovsjobbande ungdomar ska sköta skärmen, med hjälp av Benjamin Hansson.

– Jag ska bland annat förbereda evenemang och vara med när nya grejor testas. Dessutom kommer jag att jobba en del åt Aneby Näringsliv.

Än så länge kan bröderna Hansson inte helt och hållet försörja sig på sitt företag, även om de nu gått in i en högsäsong.

– Direkt när sommaren kom smällde det till med bokningar. Storbildsskärmar blir allt populärare och nu när det är fotbolls-VM passar det perfekt.

Annons

Hittills har Ledkings bland annat hyrt ut sin utrustning till hästtävlingar i Vetlanda, en konferens i Västervik och Anebyortens Ridklubb. I mitten av juli väntar ryttar-SM i Vetlanda.

– Vi har också haft en del mindre bokningar, då vi bara sätter upp skärmen och kunderna sköter resten på egen hand.