Under sommaren åker Robert Wells och hans band runt till olika mindre platser i Sverige. Han berättar att det är väldigt skönt med mindre spelningar och att det är fint att komma till små smultronställen som inte alla känner till.

– Jag har ju åkt runt mycket i Sverige sedan 1980-talet men jag tror att jag aldrig sett ett så fint ställe som Ydregården. Det är jättevackert här med alla gamla byggnader, säger Robert Wells.

Annons

Bandet som han har med sig på sommarens turné beskriver han som järngänget och de har spelat tillsammans i många år. Publiken på Ydregården bjöds därför på en något improviserad spelning.

– Vi kör utan låtlista ikväll och mest på känsla, det blir så när man är så samspelade. Det är också det roligaste, berättar Robert Wells.

Mer än slutsålt

Inför kvällen var biljetterna egentligen slutsålda, men några som kommit dit utan biljett under kvällen fick köpa på plats. Stolar stod uppställda långt ut i gräset för att så många som möjligt skulle kunna ta del av konserten.

– Det kommer inte bara folk från trakten utan hela vägen från Stockholm också, berättar Evalyn Sitjar som är en av de som driver gården.

Under kvällen fick publiken även tjuvlyssna på några låtar från Robert Wells nya platta som kommer ut nu i augusti. Även Maria Wells var med under kvällen.