Annons

Sommar utan sol är en övning i balans

Sommar utan sol är en övning i balans

Bang, bang, balans. Bang, bang, balans. Och inte hålla i sig någonstans.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Franzén: ”Min marodör gör mig stolt”

Det finns barn. Och det finns ungar. Odrägliga ungar. Ungar vars föräldrar, som när du möter dem på gatan, i mataffären eller på restaurangen, får dig att le ett falskt jag-vet-hur-du-har-det-eller-förresten-det-gör-jag-inte-alls-för-mina-barn-skulle-aldrig-bete-sig-sådär-leende.

Krönika: Det blir ingen massage – men det blir bra ändå

”Har du gått på babymassage med någon av dem?”

Patricia Franzén: Därför vågar jag vägra nuet

”Kan du inte skriva om att leva i nuet?” frågar han en kväll innan vi säger god natt.

Patricia Franzén: Panik i sjukstugan – internet är slut

”Internet är slut.” Min tvååring tittar på mig, med en blick så förvirrad som hade jag just bett honom spotta ut broccolin och ta en näve hallonbåtar i stället.

Franzén: Tack gode Gud för SVT!

”Vet du om att du har varit en liten ärta inne hos pappa?”. Storasyster tittar på lillebror, för en sekund blir de tysta, sedan kommer det: Gapskrattet. Åt det som låter alldeles för dumt för att vara sant. Därefter: Frustrationen. ”Men alltså, jag fattar ingenting. Förklara!”.

Franzén: Negativa realisten fick vatten på sin kvarn

"Jag tar inte ut något i förskott, då blir jag inte besviken."
 Det händer att jag kallar honom tråkig. Själv kallar han sig för en negativ realist. Och för husfridens skull är det så även jag kommer att benämna honom här.

”I mon” – det är en annan dag det

Det finns väldigt mycket som jag inte är bra på. Hålla mig ifrån sötsaker, räkna matte och låta bli att impulsshoppa, till exempel. Men på en sak är jag alldeles förträfflig, jag besitter en talang som vuxit med åren och med antal barn: att ge mig själv dåligt samvete.

Patricia Franzén: Mannen i apotekskön hade rätt

Jag vet, julen är över och har så varit en bra stund. Det har ju till och med blivit ett gott nytt år. Men medan de flesta säkert både hunnit kasta ut barrande graneländen och ställa in krispigt vita tulpaner i vaser på köksborden, befinner jag mig fortfarande i något slags romantiskt julskimmer.

Nog flyttar också prins Daniel en kula eller två

Vi har likadana julgransljus. Det är min första tanke. Jag har fallit offer för den folkliga nyfikenheten och tryckt "spela" på den digitala julhälsningen från Haga slott.

Patricia Franzén: Varför måste barn ta plats?

Det dyker upp en länk i mitt Facebook-flöde. Den handlar om introverta barn. Eller nej. Den handlar om att låta introverta barn vara introverta.

Nu är granen i Aneby på plats

Nu går det att få julstämning på torget. Årets gran är på plats.

Bois tjejer är laddade för hemmapremiär

Det blev förlust i premiären borta mot Surte. På söndag eftermiddag jagar Tranås Bois tjejer första segern när Villa/Lidköping kommer på besök.

Elons butikschef prisades på Tranåsgalan

Det var efter en stunds nervös väntan som Per Lundstedt, butikschef på Elon i Tranås, klev upp på scenen för att ta emot priset som Handelns stjärnskott på Tranåsgalan.
Väl där gjorde han ett avspänt och bra intryck, han berättade bland annat historien om när han och brodern sov över på en madrass i butiken natten innan premiären.

Office IT-Partner vill stödja den lokala idrotten

Se hit alla idrottsföreningar i Tranås.
IT-företaget Office IT-Partner är på offensiven i Tranås och nu vill de stödja den lokala idrotten med sponsring.

Möbeljätte öppnar i Eksjö

Möbeljätten Jysk öppnar butik i Eksjö.
Det bekräftar Carsten Lønne Christiansen, etableringschef, på den danskbaserade detaljhandelskedjan, för Smålands-Tidningen.

Maryam riskerar bli utan sin näringsdryck

Näringsdrycken är livsviktig för 98-åriga Maryam Ashaya. När hennes förråd höll på att ta slut kunde hon inte få hjälp att hämta ut den nya försändelsen. Anledningen: hennes legitimation är för gammal.

Erik Karlsson ska bli pappa

Hockeystjärnan Erik Karlsson ska bli pappa.
– Jag är extremt lycklig över situationen jag befinner mig i i mitt privatliv, säger den hyllade spelaren från Landsbro till nordamerikanska medier.

Tjejerna gav upp – han hade gjort sitt val

Bonden i Sävsjö hade bara en person framför ögonen.
— Så fort jag träffar henne går pulsen upp rejält.
Slaget var förlorat insåg de andra tjejerna.
Artikel 2 av 19
Franzén: ”Min marodör gör mig stolt”
Tillbaka till startsidan