Ove Nilsson, loppisgeneral på Hvetlanda GIF, betonar att det där med den största folkfesten kan ses på många olika sätt.

— Självklart finns det många olika folkfester, cruisingen är ju något särskilt. Men jag vill även framhålla vår loppmarknad, den är väldigt välbesökt och populär, förklarar han.

Ställer upp

Första gången Hvetlanda GIF stod som arrangör för loppmarknaden var för åtta år sedan. Då som nu hölls den i centrum i Vetlanda. Medarrangör första året var Handelsplats Vetlanda men sedan dess har Hvetlanda GIF ”dragit lasset själv”. Loppmarknaden har gått att genomföra tack vare den goda uppslutningen hos föreningens medlemmar.

— Frågar man så ställer medlemmarna upp. Totalt är vi cirka 40 föreningsmedlemmar som ställer upp helhjärtat på det här. Dessutom ställer hela A-laget upp på att bära ut borden på lördagsmorgonen, säger Niklas Lewin som är ordförande i Hvetlanda GIF.

För ”vanligt” folk

Inriktningen på loppmarknaden är för ”vanligt" folk.

Annons

— Denna marknad är till för dem som vill upp och rota på vinden och leta fram grejer att sälja, säger Ove Nilsson.

— Det ska vara just en loppis, inte en marknad. Vi människor i väst har ju en tendens att överkonsumera. De saker man inte använder kan då komma till nytta för andra, säger Niklas Lewin.

Hvetlanda GIF framhåller Vetlanda kommun och InfoCenter som bra samarbetspartner i genomförandet av loppmarknaden.

— Kommunen tillhandahåller borden som vi kan låna och InfoCenter hjälper oss med biljettförsäljningen. Vi har plats för 200 säljare och det är alltid utsålt, säger Nilsson.

Bra inkomstkälla

Hvetlanda GIF har ett par bord själva med saker där medlemmarna skänkt för försäljning. Intäkterna går till klubbkassan.

— Loppisen är en bra inkomstkälla för föreningen, så är det. En annan aspekt med marknaden är att det är ett bra tillfälle för människor att träffas och umgås. Det som säljs bäst är leksaker och barnkläder. Det brukar också vara en strykande åtgång på sportutrustning, säger Niklas Lewin.