Polisen går nu ut med bättre uppgifter när det gäller signalementen på förövarna.

— Uppgifterna är fortfarande vaga. Som vi sagt tidigare så bar gärningsmännen mörka kläder. Enligt målsäganden pratade de inte svenska utan tilltalade henne på engelska med brytning. De tre förövarna bedöms vara i 30-årsåldern, säger förundersökningsledare Pia Kling.

Kvinnan hade tur

Våldtäktsförsöket inträffade bakom stadshotellet på natten lördagen den 12 november. Pia Kling uppger att det har varit svårt att få tag i vittnen till själva händelsen. Kvinnan, som är född i början på 1990-talet, har berättat att bara en av männen var aktiv. De andra två har stått och sett på.

Annons

— Mannen har haft sina händer innanför kvinnans kläder, men har inte lyckats med sitt uppsåt att våldta henne, säger Pia Kling.

Våldtäktsförsöket avbröts med anledning av att en polispatrull dök upp i ett annat ärende.

— En polispatrull hade kallats till området med anledning av att en annan person hade ägnat sig åt skadegörelse på en buss. På så vis hade alltså den utsatta kvinnan tur, säger Pia Kling.

Målsäganden har uppgett att hon inte har ådragit sig några skador av själva händelsen.

— Vi har hört med hotellen i Vetlanda, om det kan vara så att tre män som passar in på signalementen, har övernattat hos dem men där har vi inte fått något napp. Vi hoppas fortfarande på tips från allmänheten, har man sett något som kan leda till ett genombrott så vill jag att man hör av sig, säger Kling.