Många Vetlandabor men även andra kunde i trettonhelgen se Jonas Persson på ett mycket entusiastiskt vis demonstrera den mobila arbetsplattformen som har namnet IXOLIFT 400.

— Man märker vilken kraft Facebook är. Den filmen har i dagsläget 19 300 visningar. Det är fantastiskt, säger Jonas som tidningen träffar på kontorshotellet som ligger på Bäckvägen i Vetlanda.

Blev stormförtjust

Det var här som Jonas Persson lärde känna Bror Lindholm.

— Vi har båda haft våra arbetsplatser här på kontorshotellet och brukar prata om olika produkter. En dag kom Bror in och visade mig en film om den här arbetsplattformen. Jag blev stormförtjust. Det här kändes helt rätt, förklarar Persson.

Arbetsplattformen IXOLIFT 400 är utvecklad i Finland av entreprenören Johan Friis. Bror Lindholm använde som finlandssvensk sina kontakter i det östra grannlandet och kunde boka in ett möte med Johan Friis.

Annons

— Jag ville ha generalagenturen till Vetlanda men för att lyckas med detta måste jag övertyga Johan Friis om att jag var rätt man att lansera produkten i Sverige, berättar Lindholm.

Inför mötet med Johan Friis tog Lindholm kontakt med ett antal större bolag och demonstrerade arbetsplattformen.

— Nästan alla reagerade positivt och såg nyttan med produkten. Några av bolagen beställde relativt omgående arbetsplattformen. På grund av detta övertygade jag Johan Friis om att generalagenturen skulle till Vetlanda, säger Lindholm.

Bad om sisu

Jonas Persson hade bett Bror om att få se ”finsk sisu” och nu hade han fått detta. Jonas Persson sa upp sig från sin anställning för att gå in som affärspartner med Bror Lindholm.

— Tillsammans med två andra företagare startade vi bolaget KvickAccess Sverige AB som är under uppbyggnad. Vår målsättning är att vara med och vidareutveckla arbetsplattformen och även komplettera med andra produkten. I förlängningen kan detta leda till fler arbetstillfällen i Vetlanda, drömmen vore ju att del av tillverkningen skulle förläggas här, säger de.

Vad är det då som gör IXOLIFT 400 så unik och revolutionerande på marknaden?

— Framförallt är den säker, många arbeten på företag idag utförs på otrygga stegar. Denna plattform förhindrar olyckor. Dessutom är den enkel att använda, den går inte på el och saknar hydralolja utan funkar som en vanlig kontorsstol. De har verkligen lyckats här, finnarna, säger Jonas och ler.