Skobetomten har ju Tranås kommun ägt tidigare, men när Skobe skulle bygga en större hall för att kunna serva lastbilar och bussar i anslutning till sin nuvarande verksamhet på Ågatan/Falkgatan så släppte kommunen marken till bilföretaget Skobes utan förbehåll. Men i stället valde Skobes att satsa stort, uppe vid Höganloft med sitt lastbils- och busserviceföretag. Man hade inga som helst skrupler över att man i stort sett lämnade tomten vid Falkgatan vind för våg.

Tranås kommun skulle ju naturligtvis ha krävt vid avtalsskrivningen att tomten ska återgå i kommunens ägo då det nya scenariot uppstod.

Idag säger kommunen att man tror att det skulle bli för dyrt att köpa loss den aktuella tomten. Men, som man brukar säga: "Är huvudet dumt så får kroppen lida."

Värdefull tomtmark brukar få kosta ett överpris.

Det kommer att visa sig om några år att det egentligen bara rörde sig om småpengar.

Den aktuella tomten bidrar i nuläget inte till att försköna stadsbilden, men i kommunens ägo skulle den kunna utvecklas till att tillfredsställa de behov som finns. Ett kombinerat hyreshus skulle kunna bli en stor avlastning för servicehuset Berget. Man skulle också kunna varva bostadsrätter med hyresrätter och även ha en restaurang, bank och en närbutik med närhet för många äldre som bor på Berget.

Annons

Här skulle de "nya penningstarka personerna" kunna bo, som Tranåspolitikerna tydligen vill locka hit, och dessa kunde få en bedårande utsikt från sina stora takterrasser ut över de vackra omgivningarna.

Nu vill man i stället sälja ut vår STADSPARK Ekmarkspark till "dessa penningstarka personer".

Vi i Tranås Konstråd kommer att genomföra en jättestor manifestation med fackeltåg den dagen frågan om byggnation ska beslutas i Kommunfullmäktige i Tranås.

Hans-Lennart Ydrenäs, ordförande

Berit Knutsson, sekreterare

Relaterat: Ett Tranås för alla, inte bara för de rikaste