Tranås 100-årskalas inleddes på nationaldagen med prisutdelningar, tal och musikunderhållning. Men det blev även en uppvisning från luften med flyg från Karlsborg.

Fredag – kalasdagen

Fredagen fortsatte med ett mycket uppskattat tårtkalas på torget där 3 000 portioner tårta skulle delas ut, liksom 2 000 koppar kaffe.

Ett stenkast därifrån, i stadshuset, var det samtidigt release och vernissage för novellen Saga och Oscar, en skönlitterär berättelse om Tranås kommunvision 2040.

Framåt kvällen var det traditionsenligt dags för kommunfesten, i år med artisterna Andreas Johnson, Brolle och Linda Bengtzing. Lite senare fick även allmänheten delta.

Lördag – föreningsdagen

Ett 50-tal föreningar visade upp sin verksamhet under lördagen och framåt eftermiddagen välkomnades studentkarnevalen av en störtskur precis när de nått Storgatan. SA16A tog hem segern med sitt färgglada cirkustema!

Annons

Söndag – familjedagen

Familjedagen, eller barnens dag som den också kallats, drog storpublik till Tranås. Barnen fick testa alltifrån cruising till ponnyridning, men en av dagens höjdpunkter var nog ändå framträdandet av Electric Banana Band som möttes av omkring 1 000 personer i publiken.

Det var bandets första framträdande i Tranås, vilket också satte punkt för kommunens 100-årsfirande i dagarna fyra.

Relaterat: Se den flygande starten av Tranås 100-årsfirande
Relaterat: Tranås kommun firar 100 år – då glömde man bort profilen som blev rikskänd
Relaterat: Stort bildspel från tårtfesten i Tranås
Relaterat: Stort bildspel från kommunfesten i Tranås
Relaterat: Bildspel från föreningarnas dag i Tranås
Relaterat: Stort bildspel och TV från studentkarnevalen i Tranås
Relaterat: TV: Se när Electric Banana Band drog storpublik i Tranås
Relaterat: Gjorde en novell om kommunens vision 2040