– Vi kan utlova att det blir stjärnglans och schlagerglamour den kvällen, säger körledaren Helene Rydberg Larsson från Kisa, som även är konsertdirigent i Tranås manskör.

Röster à la Rydberg är en mix av många olika körer från Tranås, Linköping och Kisa.

Kören består av ett 40-tal personer och Tranås manskör, Tranås kammarkör och Bel Canto finns alla representerade med flera körmedlemmar.

Tre konserter

De kommer att framföra tre konserter tillsammans med Shirley Clamp, i Tranås den 22 september, i Linköping den 23 september och i Kisa den 24 september. Shirley har med sig den välkända pianisten Joakim Nienhoff som ackompanjerar.

Det är även klart att det blir en favorit i repris - en ny julkonsert med Christer Sjögren den 4 januari i Brunnsparkskyrkan.

– De brukar byta artister vid julkonserterna, men det var tydligen Christer Sjögren själv som tyckte att det var så himla kul senast, han ville gärna komma tillbaka, berättar Helene Rydberg Larsson.

En aha-upplevelse

Annons

En av körmedlemmarna i Röster à la Rydberg är Britt-Marie Bergdahl, som till vardags är med och sjunger i Tranås kammarkör.

– Det här är jättekul, nästan som körslaget. Man träffar mycket folk som har en gemensam nämnare i sången. De flesta är amatörer, men när vi kommer tillsammans låter det riktigt bra.

Hon var även med vid den senaste julkonserten med Christer Sjögren i Brunnsparkskyrkan.

– Det var en riktig aha-upplevelse, att få vara med och sjunga i en så stor kör inför mycket publik. Nu ser vi fram emot konserten med Shirley Clamp.

Övat mycket hemma

Britt-Marie har varit med på två övningar i Kisa och nu börjar hon känna sig säker, texterna sitter bra. Körmedlemmarna har fått med sig noter och en stämskiva att kunna öva själva på hemmaplan.

– Jag har övat jättemycket hemma och min man håller nog på att bli galen på mig. Han brukar smita ut i garaget när jag övar.

Har du fått någon kommentar från din man?

– Ja, faktiskt och nu senast sa han att det börjar låta riktigt bra. Det är ett gott betyg.

Hon passar på att berömma körledaren Helene Rydberg Larsson.

– Hon är helt outstanding när det gäller att få ihop en så här stor kör. Allt funkar jättebra, säger Britt-Marie Bergdahl.