Feststämningen kändes redan tidigt på dagen uppe i Folkets park där de sista förberedelserna inför kvällens cruising med efterföljande Rock n' Roll Night var i full gång.

Bilarna, som kommer från hela Sverige, samlades på grusplanen uppe vid Furulid för uppställning och nödvändiga instruktioner från arrangörerna. Från Folkets park på en slinga runt hela samhället gled allt från gamla jänkare till nyare nedcabbade bilmodeller.

— Vi försöker köra förbi äldreboendena så att de får se, säger Mikael Norén från Independent Cruisers där han står vid parken och välkomnar kvällens bilar.

Annons

Det omväxlande vädret stoppade inte de runt 180 bilar som deltog i fredagens cruising genom Aneby centrum. Regn och blåst varvat med några strålar sol fick bli kvällens melodi. En vacker regnbåge syntes tillslut över kommunhuset.

Några annorlunda ekipage tog plats i ledet; en gammal grålle, en motorcykel med sidovagn modell äldre och så K-P med sin permobil. K-P körde ett par varv men tillslut var han tvungen att sakta in.

— Det fick vara nog, säger han och visar upp registreringsskylten som sitter fast på fronten.

Independent Cruisers höll ögonen på förarna och visade riktningen för att hålla framfarten jämn och lugn. Trots det var någon sugen på att burna men blev snabbt stoppad.

De snygga bilarna lockar på många sätt. Magnus Palmér står kvarlämnad på trottoaren.

— Frun hoppade in i en bil och försvann.

Efter crusingen öppnade Folkets park grindarna för dans och musik med Top Cats, Scotts och The Refreshments.