Kommunalrådet Henrik Tvarnö (S) nåddes av den minst sagt beklagliga skadegörelsen under torsdagseftermiddagen.

— Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag är så oerhört besviken över att någon kan göra på det här viset. Att någon kan provocera på det här grymt fula sättet, säger han.

Känns tråkigt

När transformatorstationen målades av Njudung Energis personal tidigare i år, inför evenemanget Regnbågsveckan som belyser hbtq-frågor, var de flesta åsikter på sociala medier av det positiva slaget. Det fanns dock de som tyckte att målningen av skåpet var ”ett bevis på slösande av skattemedel” och en del menade att sådana satsningar som att lyfta hbtq-frågor var ”onödigt”.

Annons

Ola Rosander, vd på Njudung Energi, säger att han hade farhågan över att någon skulle vandalisera elskåpet.

— På ett sätt är man väl förvånad över att skåpet har fått vara fredat så länge. När det nu ändå har skett, känns det hela mycket tråkigt, kommenterar han.

Skåpet återställs

Tvarnö tog kontakt med Njudung Energi om skadegörelsen när han fått vetskap om den.

— Jag vill att personal från bolaget så fort som möjligt ska åka bort och ta bort klottret. Sådana här saker ska inte få spridning, anser han.

Peter Johansson, kundservicechef på Njudung Energi, bekräftar att man så fort som möjligt kommer åtgärda vandaliseringen.

— Vi kommer åtgärda skåpet, antingen under torsdagskvällen eller på fredagsmorgonen. Vi får se hur vi ska gå tillväga men klart är att vi kommer återställa skåpet i regnbågens färger, säger Johansson.