– Det är mycket smått och gott som händer under hela veckan med olika evenemang och förläsningar, säger Pär-Anders Davidsson, ordförande i Tranåsbygdens Näringslivsförening och vd i Tranås Handel.

Cykelloppet Sommen Runt lockar ett stort intresse med många startande utifrån. I fjol var det rekorddeltagande (1 462 cyklister) och intresset ser ut att hålla i sig

– Vi har fått in 550 anmälningar och det ligger ungefär i samma nivå som förra året. Om det bara blir fortsatt fint väder så tror jag att vi har chans att nå 1 500 deltagare, säger Boo Nordin och Kjell Lindholm, i tävlingsledningen i SOL Tranås.

Många olika team

Motionsloppet runt sjön Sommen ligger bra i tiden, drygt två veckor innan Vätternrundan.

– Det är många team som passar på att träna ihop sig inför Vätternrundan och alla duktiga cyklister utifrån har höjt upp klassen på loppet.

Annons

Sommen Runt arrangeras för 51:a gången och även föreningsdagen har blivit en tradition.

Föreningar, organisationer och kyrkor i Tranås har chans att medverka och visa upp sin verksamhet.

– Det är sjunde gången som föreningsdagen anordnas. Vi vet inte exakt hur många som deltar, det brukar vara mellan 20 till 30 föreningar, berättar Pär-Anders Davidsson.

Presentation av idéer

Näringslivsveckan fortsätter på måndag med ett lunchmöte på Statt som anordnas i samarbete med bland annat Holavedsgymnasiet.

– Alla pristagare i Holavedsidén ska få göra en kort presentation av sina idéer, prata och lära känna folk inom näringslivet. Det är ett sätt att uppmuntra idérika ungdomar, en chans för eleverna att skapa framtida kontakter, säger Cecilia Axelsson, rektor på Holavedsgymnasiet.

På tisdag är det dags för motionsloppet Energikicken som brukar locka drygt 800 löpare.

Stort golfintresse

Veckan avslutas med ett frukostmöte (onsdag) som handlar om digitalisering och betalningslösningar och näringslivsgolfen (torsdag).

– Det är extra stort intresse för golftävlingen i år. Vi har fått in 32 anmälda lag i år och det är bland det mesta någonsin, informerar Pär-Anders Davidsson.