Aneby SK finns representerade i Gothia Cup för första gången på många år och fick en smakstart i gruppspelet för P18-lag. Norska storklubben Lilleström slogs tillbaka med 1–2 efter dubbla fullträffar från Jack Cooper Love, som till vardags spelar herrfotboll i Aneby SK men som efter sommaren flyttar till Borås och allsvenska föreningen Elfsborg.

– Det var trevligt att få inleda med en seger. De var kanske inte så bra som vi hade väntat oss och vi vann utan att prestera vårt bästa, säger tränaren Michael Berg när han är på väg för att se en match med just Elfsborg tillsammans med killarna i laget.

Laget i Gothia cup är anmält som Aneby/Bälaryd. Men enligt Michael Berg är det en liten miss som ligger kvar sedan lång tid tillbaka då det handlar om Aneby SK:s äldsta pojklag.

Annons

Under måndagen skulle de ha spelat match även en andra match. Men motståndaren Luyken ska ha fått problem med sin resa från hemlandet Liberia och det är oklart om matchen kommer spelas senare eller ej.

– Arrangörerna får inte kontakt med dem men de ska tydligen vara fast där på flygplatsen. Tar de sig hit kanske den matchen blir av senare men vi vet egentligen inget om det, säger Berg.

– Vi var inställda på två matcher så killarna var lite besvikna, de lever ju för fotbollen och vill spela så mycket som möjligt.

Segern i premiärmatchen lovar gott för framtiden. Men även om laget siktar mot a-slutspel är inte det viktigaste att hela tiden gå så bra som möjligt.

– Resultaten är inte superviktiga utan det handlar om att skapa minnen och upplevelser. Det man främst är ute efter är att få stanna här så länge som möjligt och fortsätta spela matcher, säger Berg.

Lokala lagens resultat under måndagen:

F15

Tranås FF–Mutiny FC (USA) 0–6

Nässjö FF–Oppsal (Norge) 1–0

F13

Hvetlanda Gif–Blau-Weiss 96 (Tyskland) 3–0

P18

Aneby SK–Lilleström (Norge) 2–1

P16

Hvetlanda Gif–AFC Apex (USA) 1–0

P15

Nässjö FF–Fet IL (Norge) 3–3

Tranås FF–First Mobile Sports Academy (Kanada) 0–1

Eksjö–St Paul Blackhawks 2 2–3