– Vi kommer att sälja den resten av året och vi har provat oss fram när det gäller smakerna. Vi ville ha en jubileumsbakelse som är lättäten och passar till försäljning året runt, berättar Johanna Fors, ägare av Bageriet.

Några stamkunder har tidigare fått provsmaka jubileumsbakelsen, men annars var det premiär under fredagen.

Testpatrull

Edit Gado, Lovisa Salminen och Linda Palmér, som alla jobbar i simhallen, fick agera testpatrull under tidningens besök.

Det var belåtna miner efter att de fått provsmaka jubileumsbakelsen, ”den var jättegod”, var trions gemensamma omdöme.

– Det var verkligen supergott och det märks att det är riktiga råvaror, att allt är gjort från grunden, säger Edit Gado.

Olika smaker

Konditorn Amanda Sundbaum har varit med och plockat fram smakerna i bakelsen som består av en glutenfri chokladbotten, citronyoghurtmousse, halloncurd, mjölkchokladtryffel och bovete-crunch.

– Amanda och jag har spånat tillsammans med olika smaker och vi ville göra det enkelt för oss själva när det kommer till stora beställningar med en glutenfri bakelse.

I fredags var det premiär för Bageriets jubileumsbakelse med anledningen av att Tranås fyller 100 år. Amanda Sundbaum och Johanna Fors har tillsammans tagit fram bakelsen.

Edit Gado var nöjd, hon tyckte att bakelsen var supergod.

Bageriets gäster Lovisa Salminen, Edit Gado och Linda Palmér fick provsmaka jubileumsbakelsen.

Annons

Så här ser jubileumsbakelsen ut med ett Tranås-emblem i toppen.

Mat