– Det var positivt och glädjande att ingen av förarna hade druckit alkohol, men vi vet att de finns därute. På torsdagsmorgonen stoppade vi till exempel två rattfyllerister vid en nykterhetskontroll i Jönköping, berättar Nils Gustafsson, chef i polisens trafikgrupp i Jönköping.

Vid nykterhetskontrollerna på Höglandet under onsdagen rapporterades fyra personer för olovlig körning, att de saknade körkortsbehörighet för att framföra fordonet.

En av bilarna tog polisen i beslag.

– Det var ytterligare ett par bilister som fick anmärkningar, att de framförde ett fordon som var avställt eller hade körförbud. Polisen hade även synpunkter när det gäller däcken på några av fordonen, om de var slitna eller saknade vinterdäck det kan jag inte riktigt precisera i min rapport, informerar Nils Gustafsson.

Den här veckan pågår den nationella trafikveckan i Sverige och stora delar av Europa.

– Vi kommer säkerligen dyka upp fortlöpande med fler nykterhetskontroller på Höglandet och i nästa vecka ska vi sammanställa resultatet för trafikveckan. Det är oroväckande att drogfylleriet ökar, det har gått om personer som kör bil med alkohol i kroppen.

– Bland de stoppade bilisterna rapporterades några för hastighetsöverträdelse, enligt Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet.

Polisen på Höglandet har genomfört flera trafikkontroller under hela veckan. I början av den nationella trafikveckan blev flera bilister runtom på Höglandet misstänkta för olika trafikrelaterade brott. Hastighetsöverträdelse, olovlig körning och drograttfylleri finns bland brotten som bilisterna som stoppades i måndags och tisdags misstänks för.

Annons

Polisen fortsätter med extrakontroller under hela veckan.