I mars förra året stod Per Johansson parkerad utanför Röda Korsets lokaler, när han kom ut efter att ha fikat hade han fått en parkeringsbot. Som han själv anser vara felaktig. Enligt parkeringsboten ska Per ha parkerat med halva fordonet på handikapplatsen.

– Det är hjulen man ska gå efter, och jag stod med hjulen framför skylten, säger Per.

Gjort ny anmälan

Annons

I samband med händelsen har Per gjort vad han kunnat för att få rätt i frågan, varit i kontakt med bland annat kommunen, Polisen och Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Han har även fått ärendet prövat av Eksjö Tingsrätt, men utan resultat.

Efter ett år har han återupptagit kampen och tänker inte ge upp. Per berättar att han har gjort en ny polisanmälan senast för två månader sedan, men inte fått något svar.

– De tar inte upp ärendet utan tycker bara att jag ska släppa det.

Bildbevis

Per menar att de håller varandra bakom ryggen och han tänker fortsätta kämpa. Han har tidigare samlat på sig bildbevis på hur fordonet stått parkerat och även tagit fram en bild på hur parkeringen såg ut innan den nya asfalten.

– De vita strecken var borta på grund av ny asfalt, men tittar man på hur de var placerade när de fanns så är det bakom mina däck, säger Per.

Summan är betald, men han säger att det inte handlar om pengarna. Nu funderar Per på att ta kontakt med en advokat, och hoppas på att det kan föra honom framåt i sin kamp.

– Det handlar inte om summan, jag känner mig kränkt, säger Per.