Grönområdet intill Falkgatan, mellan Gillesgatan och tingshusbron, vore lämpligt för bostäder. Det tycker kommunen samt Ulricehamns Betong AB och HP Boendeutveckling AB som har sökt så kallad markangivelse från kommunen.

På tisdagen gavs klartecken från kommunstyrelsens arbetsutskott som också ger plan- och byggkontoret uppdrag att börja sitt arbete.

– Det är ju ett fantastiskt bra, centralt läge, tycker kommunalrådet Anders Wilander (M).

Annons

Han berättar att det funnits intresse för området tidigare men att det då inte lett till beslut.

– Förhoppningsvis ser vi resultat nu, säger han.

Parken blir kvar

Både Wilander och oppositionsrådet Mikael Stenquist (S) betonar att den omtyckta parken kommer att behållas.

– Detta blir en utveckling av parken, säger Stenquist.

De beskriver ett växande intresse för Tranås bland bostadsbyggare. Vid tisdagens möte diskuterades även behovet av fler hyresrätter och i det samtalet deltog representanter för kommunala Tranåsbostäder.

Bolaget räknar

Socialdemokraterna har skrivit en motion om just hyresrätter, men svaret kommer inte riktigt än. Anledningen är att Tranåsbostäder tittar och räknar på ett par tänkbara alternativ.

– Ett är ett område mellan Junkaremålen och Bredstorp, kallat Junkaremålens backar. Det ligger i närheten av reservkraftverket, säger Mikael Stenquist.

Det andra är vid Tranås vårdcentrum där Gula villan tidigare låg. Kruxet är att kunna bygga till en kostnad där hyran blir rimlig.