”Men vad säger du? Du menar inte att det är sant”, utbrast mannen som precis hade fått ett samtal av Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell. Fridell ringde för att berätta att mannen, tillsammans med sin fru och en väninna, just vunnit 3 121 906 kronor på sin rätta Lottorad.

Råd till reparation

Mannen och hans fru satt i sommarstugan, där det varken finns el eller vatten, och hade ingen tanke på att rätta sina Lottorader. Det brukar de göra när tidningen kommer på måndagar. Magnus Fridell läste därför upp den rätta raden, och visst kände mannen igen numren. Riktiga turnummer i den här Lottodragningen var 2, 4, 7, 9, 11, 22 och 32. Den tursamma Vetlandabon, som skrattade under hela samtalet, berättar sedan för Fridell att han och hustrun, tillsammans med en väninna, spelar på Lotto tillsammans.

Annons

— Varje gång som vi rättat har vi sagt att vi vill renovera huset, och nu har vi verkligen råd, konstaterade en rörd vinnare.

Värt en tårta

Nu väntar ett gemensamt firande för den vinnande trion.

— Det här är helt klart värt en tårta, sa mannen och konstaterade också att han hade tur som fick miljonbeskedet.

— Jag har precis varit och hämtat telefonen som låg på laddning i bilen, och det var ju tur för annars hade du inte fått tag på mig, sa mannen till Fridell.

Vetlandabon fick till sist frågan av Fridell hur det kändes.

Det finns inte ord för det här. Vilken kväll, det är inte klokt. Det här blir roligt att berätta för barnen, sa miljonvinnaren.

Vinstraden hade mannen lämnat in hos Pixans i Aneby.

Det är inte första miljonvinsten till Vetlanda i år. I slutet av maj vann ett Vetlandapar 10 miljoner på Joker efter att ha lyckats pricka in den rätta kombinationen.