ISHOCKEY 20–årige Mattias Törnqvist kommer ursprungligen från Eksjö. Den senaste säsongen startade forwarden i Tranås AIF och lånades i slutet av säsongen ut till HC Dalen, och deras kvalspel mot division 1. Törnqvist hann också med att spela fyra matcher för den klubben han nu ska representera – Nässjö HC

Det ska bli riktigt roligt att spela med Nässjö i vinter. Det känns som att klubben har något riktigt bra på gång, säger Törnqvist.

Hur ser du på NHC som lag?

Annons

– Jag har inte jättebra koll på nyförvärven egentligen men jag tycker att det ser riktigt bra ut, det som jag vet, säger han.

”Större roll”

Törnqvist kliver ner från en högre division. Något som borgar för att han ska vara med och producera poäng för Nässjö HC i vinter.

– Jag hoppas på att få en lite större roll i NHC.

– Det är klart att man alltid strävar efter att få ta ansvar i laget och göra lite poäng med, säger han.

”Bra fart”

En nöjd Nässjö HC sportchef menar att Törnqvist är en spetsspelare för klubben. Att Törnqvist är tänkt för de två förstafemmorna.

– Ja så är tanken, säger sportchefen Michael Engdahl.

Beskriv hur du ser på Törnqvist som spelare?

Det är en kille med mycket fart. Han är också ganska tuff. Jag såg honom i vintras när han var och spelade med HC Dalen i kvalet, då smällde han på deras backar. Han blir användbar för oss, säger Engdahl.