Polisen är mycket förtegen om det som har hänt men uppger att det misstänkta brottet ska ha ägt rum någon gång under natten till söndagen i en bostad och att tillhygget har tagits i beslag.

Enligt uppgifter till tidningen ska polisen ha spärrat av en lägenhet i de centrala delarna av Tranås. Det finns också blodspår i trappen.

Larmet kom till polisen 09.24 under förmiddagen.

Polisen har rubricerat ärendet som försök till mord alternativt grov misshandel efter att ha varit i kontakt med den åklagare som nu är inkopplad i fallet.

– Våldet är av sådan art att det har varit livsfarligt eftersom ett tillhygge har använts. Vi har några som är frihetsberövade och fler kan bli det, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne.

Vad för typ av tillhygge det handlar om vill man inte uttala sig om. Enligt uppgifter till tidningen ska polisen dock ha omhändertagit en kniv i utredningen.

De två personer som har gripits under förmiddagen har förhörts om brottsmisstankarna och senare anhållits.

Under förmiddagen har polisen dessutom cirkulerat runt i Tranås för att leta fler spår, man kommer knacka dörr i området där det misstänkta brottet ska ha begåtts.

– Och vi är givetvis mycket intresserade av vittnesiakttagelser om det finns några. Man kan ringa på 114 14, fortsätter Mikael Ehne.