Är du på plats? Vet du mer?
Tipsa

Det började brinna i Gripenbergs bollklubbs lokal på tordagens eftermiddag. Lågor slog ur taket på huset som i stort sett var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.

— Hela fastigheten är förstörd, säger räddningstjänstens insatsledare Bertil Fång.

Branden startade på tordagens eftermiddag. Vid 16.47 kom ett larm till SOS Alarm om att det slog lågor ur taket i klubblokalen på Stationsvägen i Gripenberg. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det var en fullt utvecklad brand.

— Det var i princip övertänt när vi kom fram till platsen och det kommer att bli en totalskada på det här huset, säger Bertil Fång.

”Svårsläckt”

Vid 21-tiden brann det fortfarande i byggnaden.

— Det brinner på vinden och det är svårsläckt. Det är för riskabelt att gå in och det blossar upp från och till, säger Bertil Fång.

På grund av värme inne i byggnaden kunde räddningstjänsten inte göra någon inre släckning.

— Vi har koncentrerat oss på att det inte ska sprida sig till andra fastigheter och att angripa med yttre släckning, säger Bertil Fång.

Väggar hade rasat in

Annons

Det hade brunnit hål på flera ställen i taken och på kvällen jobbade man för att komma åt branden bland annat med släckning från stegbil.

— Det har även rasat in innerväggar. Hela fastigheten är förstörd, säger Bertil Fång och påpekar att även mängderna vatten som användts vid släckningen kan skada byggnaden.

Räddningsstyrkor från Tranås, Aneby, Gränna och Ydre jobbade med släckningen. Räddningstjänsten skulle vara kvar på platsen hela natten men styrkorna från Aneby och Ydre lämnade under kvällen.

Det var ingen risk att branden skulle sprida sig till närliggande hus, uppger Bertil Fång.

— Ytterväggarna står fortfarande kvar och förhoppningsvis klarar vi dem så att det kan göras en polisiär utredning, säger Bertil Fång.

Brandorsaken är ännu oklar, men enligt polisen ska branden ha börjat i bastun.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och man kommer senare att göra en teknisk undersökning. Enligt polisen kommer den tekniska undersökningen kunna genomföras först under fredagen.

Ordföranden i Gripenbergs bollklubb, Leif Andersson, var tillsammans med ett 20-tal klubbmedlemmar på platsen under kvällen.

— Det är jättetråkigt, säger Leif Andersson.

Det verkar inte som att någon person skadats, det ska inte ha varit några personer i lokalen under torsdagen, enligt Leif Andersson.