Klockan 17.15 på tisdagen kallades polisen och räddningstjänsten till Tranås på grund av ett hot. Polisen bekräftade att ett föremål hade hittats vid lokalen, och vid 22-tiden uppgav polisen att föremålet hade detonerats av bombgruppen, och senare under kvällen hävdes avspärrningarna på platsen.

Nationella bombgruppen kommer att undersöka de röntgenbilder man tog av föremålet före detoneringen, men det är oklart när denna undersökning är klar, enligt Jan Fryksén, vakthavande befäl på polisen. Polisen kan ännu inte uttala sig om föremålet innehöll något explosivt.

— Bombgruppen kommer att undersöka röntgenbilderna för att se om det var skarpladdat eller inte, säger Jan Fryksén på onsdagsmorgonen.

Det är för tidigt att säga om det finna någon hotbild mot fastigheten eller verksamheterna där, säger Jan Fryksén.

— Jag tror inte att det hunnit utreda det ännu. I går låg fokus på att oskadliggöra föremålet, säger han.

Detta har hänt

Det började med att polisen fick ett larmet om bombhot under tisdagseftermiddagen, larmet rörde en adress på Tingsvägen i Tranås.

Annons

SOS Alarm ringde polisen 17.03 angående ett hot som riktats mot en fastighet. Enligt hotet skulle en explosion inträffa på adressen. Polisen tog snabbt beslutet att utrymma byggnaden på människor och vid 17.50 var den helt tom. Polisen sökte av området efter ett föremål och vid klockan 18.30 hittades ett föremål och polisen gjorde kopplingen att den hade med hotet att göra. Föremålet fotograferades och bilderna skickades till polisens bombskyddsgrupp som senare gjorde bedömningen att skicka bombgruppen till Tranås. Vid 21-tiden var de på plats.

— De är på plats. Det kommer att undersöka föremålet och utifrån vad man får ut av det så tar man ett beslut om hur man ska gå vidare, sa Björn Öberg då.

Utrymningen gick lugnt till

Byggnaden som har bombhotats är en lokal som innefattar företag som Träningscenter, Tandvårdsteamet och Tranås Dental.

— Jag har fått rapport från personalen på gymmet, säger fastighets- och gymägare Kjell Karlsson när tidningen når honom i Las Vegas, USA.

Hans äger Kjell's Bowling, mc & Träningscenter AB.

Kjell Karlsson säger att utrymningen gick lugnt till och att det var en lugn stämning.

— Men jag är inte förvånad att detta händer med den utveckling som är i Sverige just nu, säger Kjell Karlsson som ska lämna landet.

Han menar att det har hänt saker kring gymmet men kanske mer i bowlinghallen där man ibland haft kunder som inte kunnat sköta sig men något liknande bombhot har de aldrig varit med om tidigare.

— Jag har köpt ett nytt hus här och ska starta ett nytt liv här, säger Kjell Karlsson.