Den politiske analytikern Marcus Oscarsson medverkar på Tranåsmässan på fredag. Tv-profilen brukar synas i rutan under TV4:s Nyhetsmorgon och är känd för att, med glimten i ögat, förklara det politiska spelet på ett enklare sätt.

Nyhetstjänsten Omni utsåg Oscarsson till den bästa politiska kommentatorn i Sverige och han har även mottagit Begriplighetspriset efter att ha vunnit både juryns och svenska folkets röster.

– Intresset för politik har verkligen ökat runt om i Sverige och det är fantastiskt roligt att engagemanget och intresset blivit så stort. Såväl ungdomar som årsrika vill prata politik och det känns jättekul. Det ska bli mycket roligt att komma till Tranås, säger Oscarsson i ett pressmeddelande.

Tranås handels vd Pär-Anders Davidsson är förstås mycket nöjd över bokningen.

– Ja, absolut. Det är fantastiskt roligt att vi har fått till det. Det har ju inte varit helt enkelt eftersom han har en glödhet agenda nu inför valet och givetvis även efter valet.

– Vi har haft kontakt med Marcus och sätter ihop de sista delarna nu.

I Tranås ska Oscarsson, som är uppvuxen utanför Virserum, prata om valutgången och hur den kan påverka såväl Tranås som hela Sverige framöver. Föreläsningen äger rum i Holavedsgymnasiets aula inför gymnasieelever och näringsliv, men Oscarsson kommer även medverka vid Tranås handels monter. Där kan mässans besökare få en pratstund med tv-profilen.

Annons

– Han brinner för att förmedla de politiska budskapen på ett enkelt sätt med bra retorik så att alla begriper, säger Davidsson.

Det är en vecka kvar. Hur känns det inför mässan?

– Det är verkligen jätteintensivt de här dagarna och mycket som ska falla på plats. Vi har jobbat med den här mässan ända sedan den stängde förra året. Nu jobbar vi för högtryck för att få allt att fungera och vi ser fram emot en fantastisk mässa.

TV4