Vet du mer?
Tipsa

Vid klockan 00.54 natten mot fredagen fick polisen ett samtal om skottlossning vid Rörstorpsskolan i östra Värnamo. En 22-årig man hittades då polisen kom till platsen skjuten med flera skott. Det är ännu oklart vilket vapen som användes vid skottlossningen.

Mannen fördes till Värnamo sjukhus. Skadorna bedöms som allvarliga men inte livshotande. Mannen, som är hemmahörande i Värnamo, opererades under fredagsförmiddagen. Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord.

Initiala utredningsåtgärder har vidtagits och tekniker kallades till skolan efter skottlossningen. Inledande förhör har hållits med den skottskadade mannen. Även förhör med vittnen som fanns på platsen gjordes på fredagsmorgonen.

— Vi har tillsatt en grupp som jobbar vidare med ytterligare vittnesförhör och målsägandeförhör. Vi kommer också att se om det finns kameraövervakning i området, säger Mats Gard, förundersökningsledare vid Jönköpingspolisen.

Vissa fynd har gjorts på platsen som kan vara av betydelse för utredningen. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

— Vi hoppas att allmänheten som har gjort iakttagelser vid och kring området hör av sig till oss, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen Region Öst.

De som vill kontakta polisen ringer 114 14.