Det var i onsdags kväll som polis larmades till Västra Storgatan i Mariannelund efter att ha fått in samtal om bråk.

Flera polispatruller skickades till platsen och de fann en skadad man i 30-årsåldern. Han var då vaken och talbar. Vid 22-tiden på torsdagen spärrade polisen spärrade av en yta i anslutning till en butik och tekniker genomförde en brottsplatsundersökning.

Polisen meddelade under torsdagsmorgonen att man gripit tre män, en man i 40-årsåldern, en man i 20-årsåldern och en man i övre tonåren, misstänka för mordförsök.

– Vi misstänker att det har använts någon form av tillhyggen, sa Thomas Agnevik, på Jönköpingspolisen.

En förundersökning inleddes och två av de misstänkta gärningsmännen anhölls under natten till torsdagen misstänkta för mordförsök.

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt för de båda männen och efteråt meddelade tingsrätten att brottsrubriceringen ändrats från försök till mord till grov misshandel. Båda männen anses på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

Medan mannen i 20-årsåldern häktades i Eksjö tingsrätt släpptes den yngre då man inte ansåg att det fanns synnerliga skäl för häktning. När det gäller personer under 18 år så gäller speciella krav för häktning.