Biografin om Hedda Leijonhufvud von Koch, som Louise Uggla är barnbarnsbarn till, är skriven i brevroman-format. Boken började växa i Louises tankar i samband med att hon läste de brev som Hedda von Leijonhufvud skrev under sin levnad och efter sin död genom att använda telepati.

— Den här boken, som är väldigt komplex är en biografi om en väldigt unik dam. I boken finns både de autentiska breven och de brev som hon skrev via sina släktingar efter sin död med, berättade Maria Bielke von Sydow som är förläggare på BIMA förlag som har gett ut boken.

— Det är ett fantastiskt tidsdokument och i breven kan man också se att Hedda Leijonhufvud ofta tog politisk ställning och hade starka åsikter om mycket, tillade hon.

Många gratulerade

Under boksläppet gratulerades Louise Uggla med pompa och ståt i Solviken vid sjön Sommen. Besökarna bjöds på mat och en presentation av boken som Louise Uggla själv höll i. Självfallet kunde alla som ville skaffa sig ett exemplar av boken och dessutom få det signerat.

Efter att ha arbetat med boken i totalt 18 år var hon glad att äntligen kunna släppa den.

— Jag har ju inte skrivit på boken hela tiden. I perioder har den bara legat men nu känns det jätteskönt att den släpps, sa hon glatt innan hon återgick till sina gäster.

bok