Nollad och bortplockad efter två heat. Jonas Davidssons hade en nattsvart bortapremiär i Elit Vetlanda–västen.

Då hade gästerna svårt att plocka de poäng som krävdes för att hota Masarna hela vägen.

– Killarna gör det bra, vi är ändå med i matchen hela tiden och har en god chans på bonusen när vi vänder hemåt igen. Men tyvärr var det lite för ihåligt. Jag tar inga poäng på två heat och det är kanske några till som det saknas några poäng på, säger Jonas Davidsson.

Det var knappast det scenariot 32–åringen hade hoppats på efter att ha bilat närmare 200 mil för att ta sig fram till matchen.

När Vetlandas lag blev officiellt i söndagskväll befann sig Davidsson nämligen nere i Krosno – nära den Ukrainska gränsen – för match i den polska ligan. Därefter var det nästan raka vägen upp till Avesta för styrning med Elit Vetlanda.

– Det är tufft såklart men det har hänt förr och kommer säkert att hända igen. Man får ta de onda med det goda ibland och kämpa vidare. Det är inte mycket annat som jag kan göra, säger Davidsson.

Annons

Vad beror det på att du inte kommer in i tävlingen, maskinstrul eller något annat?

– Nej jag kan inte skylla på maskinerna eller någonting. Cyklar och allt funkar bra men jag kom inte på det idag bara, så är det ibland, säger Davidsson och fortsätter:

– Sen får jag börja på bana fyra och det är svårt. Jag har inte varit här sen de gjorde om banan så jag kommer helt fel in i tävlingen. Efter det kör jag inte mer.

Att han blev bortplockad resten av kvällen köpte han dock fullt ut. Davidsson menar att det är laget som måste komma i första hand i det läget.

– Det är klart de ska toppa när det ges läge. Allt för laget där. Jag kom inte in i tävlingen och hittar du inte rätt första heatet kan det vara tufft och så var det idag, säger han.

För Elit Vetlanda väntar närmast en ny tuff bortamatch i Hallstavik på tisdag. Frågan är om Jonas Davidsson är kvar i laget då.

– Vi får se hur de tänker. Det är också en bana jag inte har tagit så mycket poäng på de senaste åren. Men vi har en bra dialog där, så det är inga konstigheter, säger han och fortsätter:

– Blir jag inte uttagen så är det så. Det är det bästa för laget som ska avgöra. Vi är ett gäng gubbar som slåss om platserna och har de någon som kommer in och levererar bättre så är det så.