Jaroslaw Hampel är i storform just nu. Mot Smederna visade lagkaptenen vägen genom fem heatsegrar av fem möjliga.

— Det var första gången jag tog full pott efter skadan så det var givetvis skönt. Jag har jobbat väldigt hårt för det här. Men detta var en laginstats alla körde väldigt stabilt, säger Hampel.

Även lagledningen var nöjd över lagkaptenens insats.

— Nu kan nog ingen påstå att Hampel har svårt att komma tillbaka för nu är han verkligen tillbaka. "Jarek" visade med råge att han är den lagkapten som vi saknade förra säsongen, säger sportchef Mikael Wirebrand.

Hur viktig är Hampel för Vetlandas framgångar?

Annons

— Vi har sagt det från början att hans roll är att ta poäng men även vara den där kaptenen och ledaren i omklädningsrummet. Han är en riktig trygghet för oss.

Serieledning

I och med segern gick Vetlanda upp i serieledning men lagledningen väljer att se ödmjukt på fortsättningen.

— Det har bara gått åtta omgångar så det går inte att segla iväg. Det är många tävlingar kvar och inte minst många svåra bortamatcher. Vi är ödmjuka men otroligt nöjda över att vara serieledare efter åtta omgångar, säger Wirebrand.

Hade ni förväntat er att vara i topp?

— Nej inte förväntat oss kanske men samtidigt har vi värvat det här laget för att vi tror på det här laget. Med det i bakhuvudet så vet vi att vi kan göra bra resultat mot alla lag i den här serien.

"Går för alla poäng"

Vetlanda har haft en bra första halva av säsongen vilket skapat ett perfekt utgångsläge när det ska jagas "bonuspoäng" under sommaren och hösten.

— Vi går för att ta alla poäng, något annat skulle vara galet. Vi vet att vi har många tuffa bortamatcher kvar exempelvis mot Målilla om två veckor. Målsättningen är att vinna varje match och med det också alla bonuspoäng.