Relaterat: Se hela listan: 8 hus och gårdar till salu - som ingen verkar vilja ha
Relaterat: Här är Dalviks nya ’gräddhylla’ – se maffiga bilderna
Relaterat: Här finns Jönköpings dyraste gator – se hela topplistan

Nr 1. Swedenborgsgatan 41, Bymarken, Jönköping. 158 kvadratmeter. Utgångspris: 6 500 000 kronor. Annonsklick: 6075.

Högst upp i toppen på plats nummer ett hittar vi ”en ljus och mycket trivsam villa på omtyckta och välrenommerade Swedenborgsgatan. Utsikt mot staden och sjön, lekpark runt kröken och med Bymarksvallen på några minuters promenad kan man inte säga annat än att man här bor i ett för staden utsökt läge.”

Buregatan 6, Mossle, Värnamo.
Foto: Hemverket

Nr 2. Buregatan 6, Mossle, Värnamo. 229 kvadratmeter.

Utgångspris: 5 500 000 kronor. Annonsklick: 4975.

På plats nummer två hittar vi familjevilla i fritt läge. ”Lättskött trädgård med gräsmatta, fruktträd och stensättningar. Fastigheten ligger insynsskyddat på lugn återvändsgata och angränsar till naturområde. Från tomten har man fri sikt mot sjön och cykelavstånd till stan.”

Fagottgatan 5, Lerhagen, Jönköping.
Foto: Bjurfors

Nr 3. Fagottgatan 5, Lerhagen, Jönköping. 190 kvadratmeter.

Utgångspris: 7 800 000 kronor. Annonsklick: 4637.

På tredje plats på Hemnets klicktopp finns villan i ett ”barnvänligt, idylliskt kvarter. Magnifik tomt med oförskämd vy över Vättern & generösa ytor är en oslagbar kombination. Livskvalitet förenat med funktion.”

Annons

Brändögatan 9, Värnamo.
Foto: Svensk fastighetsförmedling

Nr 4. Brändögatan 9, Värnamo. 128 kvadratmeter.

Utgångspris: 3 075 000 kronor. Annonsklick: 4551.

”Intill mysiga Apladalen ligger denna charmiga 30-talsvilla mitt i Värnamos populära Österområde. "Nära-till-allt" är i detta fall inte en överdrift. Här finns Apladalens grönområde alldeles runt hörnet, barnomsorg på barnvagnsavstånd och motionsspår runt Osudden.”

Ingeryd Mossen 1, Ölmstad.
Foto: Bjurfors

Nr 5. Ingeryd Mossen 1, Ölmstad. 123 kvadratmeter.

Utgångspris: 2 500 000 kronor. Annonsklick: 4447.

Nu har vi landat på plats nummer fem. Där hittar vi ”Toppmodernt boende i lantlig idyll. När man tar den slingrande vägen ut mot Ingeryd kan man inte bli annat än förälskad och hänförd av de vackra omgivningarna!”

Lilla Västansjö 7, Rogberga, Jönköping.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Nr 6. Lilla Västansjö 7, Rogberga, Jönköping. 45 kvadratmeter. Utgångspris: 1 095 000 kronor. Annonsklick: 4170.

Nummer sex på listan beskrivs som en sjönära pärla och ett riktigt paradis intill Rogbergasjön. ”Njut av tystnaden, fågelkvittret och den fantastiska utsikten över sjön. Ett ställe att landa på under sommarhalvåret för att ladda batterierna.”

Kronhjortstigen 7, Ljungarum, Jönköping.
Foto: Fastighetsbyrån

Nr 7. Kronhjortstigen 7, Ljungarum, Jönköping. 163 kvadratmeter. Utgångspris: 3 995 000 kronor. Annonsklick: 4134.

”Med ett mycket tilltalande och fint läge finns denna mycket generösa 1 plans vinkelbyggda villa som bjuder på allt man kan önska sig. Mycket väldisponerade ljusa ytor, fin atmosfär, ljust härligt kök, sju utmärkta sovrum, trivsamt sällskapsrum.”

Bredegårdens stugområde, Habo.
Foto: Svensk fastighetsförmedling

Nr 8. Bredegårdens stugområde, Habo. 52 kvadratmeter.

Utgångspris: 595 000 kronor. Annonsklick: 4106.

På plats nummer åtta har vi ett fritidshus vid Vättern. ”Stort och härligt allrum med furugolv, vitmålad takpanel och vitmålad panel samt tapet på väggar. Fönster åt tre väderstreck gör rummet mycket ljust och trivsamt, och genom det stora fönsterpartiet mot sjön kan du följa Vätterns dagliga skiftningar och se den fantastiska mångatan över sjön en klar kväll.”

Högabergsgatan 26, Skänkeberg, Jönköping.
Foto: Fastighetsbyrån

Nr 9. Högabergsgatan 26, Skänkeberg, Jönköping. 126 kvadratmeter. Utgångspris: 2 995 000 kronor. Annonsklick: 4065.

Så här ser plats nummer nio ut. ”Välkommen till ett hus fullt av möjligheter! Fint beläget på lugna och populära Skänkeberg. Denna villa har varit i samma familjs ägor sedan 1923 då det byggdes. Detta är ett tydligt tecken på att man trivts både i huset och i området. Med ett högt och fritt läge bjuds du på vackra vyer över Jönköping och Vättern.”

Kirsavägen 41, Granarp, Jönköping.
Foto: Skandiamäklarna

Nr 10. Kirsavägen 41, Granarp, Jönköping. 85 kvadratmeter.

Utgångspris: 2 500 000 kronor. Annonsklick: 3691.

Sist men inte minst. På plats nummer tio finns ett nybyggt fritidshus i Granarp. ”Nybyggt fritidshus från 2018 som lika bra lämpar sig för permanentboende i eftertraktade och omtyckta Granarp. 3 rum och kök fördelade på 85 välplanerade kvm plus hel vindsvåning. Läcker exteriör med röda takpannor, fasad med liggande träpanel i vitt, ny altan i västerläge och plan nyanlagd trädgårdstomt.”