Charles Franzén är mannen som tar över som ny huvudtränare i Tranås AIF efter Fredrik Mälberg. Franzén befinner sig just nu i Australien där han är del i ett hockeyprojekt. Franzén tränade i vintras Östersund och har tidigare varit huvudtränare för IK Oskarshamn i allsvenskan, Sc Csikszereda i rumänska MOL Ligan och HV71:s juniorlag, bland annat.

– Det gick ganska snabbt här nu efter att vi gick ut med Fredrik (Mälberg). Det här känns bra och vi har skrivit ett kontrakt över de två kommande säsongerna, säger Stefan Fransson.

Ni har haft dålig kontinuitet på tränarsidan de senaste åren, är det därför ni skriver två år?

– Håller med, någonstans är det tråkigt att det har blivit så, men det är inte bara vårt fel. Vi har blivit lämnade någon gång också.

– Men, det vore skönt med kontinuitet och en långvarig lösning. Det här känns jättebra att vi kan presentera ett nytt namn som känns bra.

Annons

Franzén är som redan nämnt meriterad och har bland annat varit huvudtränare i hockeyallsvenskan. Vad är han då för typ av tränare?

– Han står för en modern ishockey med ett bra försvarsspel. Han är engagerad och jordnära för föreningen och spelarna. Han vill spela en attraktiv hockey.

Vad gör han i Australien nu?

– Han är där och driver ett projekt. Han och en kille till är nere och utbildar spelare.

Franzén har tidigare varit i en hel del klubbar. Har han aviserat att han vill ha med sig någon spelare?

– ”Challe” har erfarenhet och varit på lite olika ställen. Så det är klart att det finns spelare som vill vara under honom.

Franzén själv ser fram emot utmaningen i Taif. Tidningen nådde honom via mejl under måndagen.

– Det känns bra och spännande med Taif. Målet är att försöka ta ett steg till med klubben, skriver Franzén.

– Hur vi ska spela kan jag säga när laget är klart, men jag vill spela anfallsinriktat med en smart defensiv. Jag är en glad människa som är bestämd och vet vad jag vill. Jag gillar att tävla och att jobba med grupper.