För den som vill ha ett avbrott i spelet framför datorn eller maratonsändningen från OS i tv-rutan erbjuds flera olika möjligheter under den pågående och välbehövliga ledigheten från skolan.

På idrottsplatsen i Rydsnäs finns en inbjudande isparkett med möjlighet till skridskoåkning och hockey- och bandylir för lovlediga under förutsättning att det inte blir för milt.

— Om det blir plusgrader kan banan komma att stängas av, eftersom isen helt enkelt inte håller. Men vår förhoppning är att den ska kunna utnyttjas.

Annons

— Alla som vill är välkomna och man har tillgång till idrottsplatsens omklädningsrum och toaletter, berättar Weine Gustavsson i Rydsnäs IF, vars eldsjälar jobbar oförtrutet varje vinter för att tillhandahålla is på samhällets idrottsplats.

Även idrottshallen i Rydsnäs är öppen under sportlovveckan. Den går utmärkt att boka till reducerat pris för den som är sugen på badminton, inomhusfotboll eller annan spontanidrott.

I Asby är förstås utförsåkning hetast inte bara i lovtider, utan hela vintern. Asbybacken är öppen från förmiddag till sen eftermiddag varje dag hela sportlovet. Dessutom har man kvällsöppet tisdag och torsdag.

Ydre afrikansk ungdomsförening anordnar fotbollsträning i Ydreskolans idrottshall tisdag och fredag och på tisdag anordnas en badmintonkurs för årskurs fem i hallen.

På onsdag blir det en stor innebandyturnering högstadie- och gymnasieelever i Österbymo med Skol-IF som arrangör. Det blir även prova på skytte för alla åldrar på skjutbanan vid Mossen, Graby, på onsdagen och inomhusträning under ledning av OK 64 Torpa i Hestraskolan på onsdag kväll.